Gluténmentes piskóta

Azért csinálok egy ilyen külön bejegyzést, mert nagyon sokan kérdezték már a facebook csoportban is, hogy hogyan lehet jó gluténmentes piskótát készíteni. Szerintem ez nagyon finom, nem száraz... szóval nekem és remélem nektek is tökéletes :)

6 tojásos gluténmentes piskóta
6 tojássárgáját 3 evőkanál kristálycukorral habosra keverünk. 6 evőkanál rizslisztet egy csomag gluténmentes sütőporral elkeverünk és a cukros tojássárgájához adjuk.  Amennyiben ez túl sűrű, márpedig az lesz :D, adunk hozzá egy kis vizet. (általában 2-3 evőkanálnyi elég)
Ezek után felverjük a 6 tojásfehérjét, és miután megkeményedett hozzákeverünk 1 evőkanál kristálycukrot.
A két masszát óvatosan keverjük össze, hogy a hab ne törjön, és Liga margarinnal kikent, rizsliszttel kiszórt formában sütjük meg!

Természetesen nagyobb/kisebb adagok esetén a hozzávalók mennyisége arányosan változik.

Share:

1 hozzászólás

  1. Van esetleg tojásmentes piskótarecepted? Nagyon jól jönne... Köszönöm előre is!!

    VálaszTörlés