Gluténmentes szósz pizzára, spagettire, melegszendvicsre...stb.

Azért csinálok egy ilyen külön bejegyzést, mert nálunk ez a szósz multifunkcionális, és akkor megint csak belinkelgetni kell, mint a piskóta receptjét. Mi ezt használjuk a pizzára, spagettire, melegszendvicsre, most speciel húsos palacsinta töltelékeként állt helyt.


Elkészítése:

1 vöröshagymát megpárolunk, majd 1 paprikát és 1 paradicsomot apróra vágva szintén az edénybe teszünk, hozzáfőzzük a hagymához. Fél kg darált húst (vigyázzatok, mert az előre csomagolt darált húsok tartalmazhatnak mindenféle rosszat, vagy a húsboltban kérjétek meg a bácsit, hogy a friss húst darálja le, vagy csináljátok meg otthon) összefőzünk az előbbi zöldség keverékkel (ami már összetrutymálódott). Ha megfőtt a hús, beleteszünk egy üveg Heinz szósz (a porok általában tartalmaznak glutént). Oregánóval, sóval, ketchuppal ízlés szerint ízesítjük.
Ekkor elkészül egy nagyobb adag, Anya ezt kis dobozkákban szokta lefagyasztani, egy doboz egy adag. Praktikus. :)

Share:

0 hozzászólás