Gluténmentes kókuszos krémes

Avagy a csodasüti. Mind megjelenésre, mind pedig ízre. Ha ember lenne, a tökéletességet testesítené meg vonzó küllemmel és lenyűgöző, édes belsővel. 
25 dkg Mester süteménylisztből, 1 csomag sütőporból, 15 dkg cukorból, 15 dkg Liga margarinból, 1 ek. holland kakaóporból és 1 ek. laktózmentes tejfölből egy jó állagú tésztát gyúrunk, majd két cipóra osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk (hogy a tepsinkbe pont beférjen - kb 20*30-as tepsi), majd a sütőpapírral bélelt tepsi aljára tesszük. Ezután elkészítjük a középső réteget: 6 tojásfehérjét 25 dkg cukorral jól kikeverünk, majd 15 dkg kókuszreszeléket is hozzáadunk. Ezt a kókuszos keveréket rásimítjuk a tepsibe tett kakaós lapra, majd kinyújtjuk a másik lapot is és a kókuszos krémre helyezzük. A felső lapot megszurkáljuk - hogy a levegő ki tudjon jönni -, majd 175 fokon 20-25 percig sütjük. 
A tetejére a megmaradt 6 tojássárgáját 4 ek. cukorral, 3 dl laktózmentes tejjel és egy csomag vaníliapudinggal összefőzzük, majd ha kihűlt hozzáadunk még 10 dkg cukrot és 25 dkg Liga margarint. 
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Naaaagyon finom. :)





sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Szia Dóri!
    Nagyon tetszik a recepted, szeretném elkészíteni hétvégén. Nincs Mester süteménylisztem, csak Schar Mix C liszt van itthon. Abból is működne? Továbbá a vajat, tejfölt lecserélném nem laktóz mentesre. remélem így is tudok finomat alkotni! Köszönöm ha válaszolsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szerintem működik Schär-ből is, a Schär lisztek elég jó minőségűek, nekem abból általában minden sikerül. :)
      A vaj meg a tejföl nyugodtan lehet rendes is, az semmin sem fog változtatni. Remélem jól sikerül, ha esetleg készítesz róla fotót, szívesen feltölteném a blog Facebook-os oldalára - természetesen névvel együtt. :)

      Törlés