TESZTELÉS: Schär Ciabattine


Ha  nagyobb Tesco-ban járok, mindig szokásom elbattyogni a  gluténmentes pékáru részlegre és alaposan szemügyre venni az összes finomságot. Vásárolni nem nagyon szoktam, mert nagyon drágák, de ihletet merítek és megnyugszom: végszükség esetén még választék is van. A Schär Ciabattine (a Ciabatta nevű más) mindig is lenyűgözött. Ahogy már az ember megfogja a zacskót, érezni lehet, hogy pillekönnyű és nagyon puha. Viszont borzasztó drága. De Anya meglepett egy csomaggal, így végre kipróbálhattam.
A zacskó leírása szerint jártam el, vagyis 200 fokra felmelegítettem a sütőt, majd mielőtt betettem volna őket a forró sütőbe, kis vízzel megspricceltem a tetejüket. Így mentek be 10 percre. Mikor kivettem, nagyon könnyűek voltak és kívül szép kis kérgük képződött.
Megvártam, hogy kihűljenek és úgy vágtam őket ketté. Belül kicsit meglepett, mert nem az az ejjdepuha érzés,  de gluténmentes pékáruhoz képest azért mégis puha érzés. Jó kis levegős.
Megkentem margarinnal, retekszeletkéket tettem bele, szalámit, főtt tojás karikákat, majd majonézt nyomtam a tetejére. Nem tudom elmondani, hogy mennyire mennyei érzés volt beleharapni. Kívül roppant, belül puha és az az igazi szendvics. Sőt, még talán jobb is. Egy csoda!!!
Én nagyon elégedett vagyok vele, úgyhogy lehet, hogy - az árából kifolyólag - szökőévente egyszer meg is lepem magam vele. :) :D


Share:

3 hozzászólás

  1. Szia Dóri, eltűntél, remélem, nincs semmi baj...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Múlt héten elvesztettem a Nagypapámat, így lelkileg eléggé rossz állapotban voltam/vagyok. De mára már tervezek új bejegyzést és igyekszem ismét rendszeresen posztolni.

      Törlés
    2. Részvétem...

      Törlés