Gluténmentes túrós batyu

Nagyon régen sütöttem utoljára túrós batyut, pedig ez volt az a finomság, ami még az első próbálkozások között is valami csoda folytán jól sikerült. :)
Most is elképesztő finom lett, és frissen olyan könnyű a tésztája, mint valami álom - utána is nagyon finom, de a friss kelt tésztánál kevés jobb dolog van a világon.

Hozzávalók

  • 250 g Nutri Free Mix per Pane (de szerintem bármilyen gluténmentes kenyérliszt jó)
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 4 g porélesztő
  • 30 g cukor
  • 1,6 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. olaj
+ 1 tojás sárgája + 1 ek. tej
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, hozzáütjük a tojást és robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet hozzá az olaj, simára dolgozzuk, majd letakarva 45 percig kelesztjük.

Töltelék
  • 120 g túró
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tojás
  • 1,5 ek. rizsdara
  • (+ attól függően, hogy mennyire rögös, vagy inkább szaftos túrónk van, ha száraznak bizonyul  a töltelék, akkor egy kis tejfölt tehetünk bele.)
  • (+ ízlés szerint mazsola)
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük és ez készen is van. :)
Ha megkelt a tésztánk, akkor rizsliszttel szórt szilikonlapon kinyújtjuk, majd 6 négyzetre vágjuk és a négyzetek közepében elosztjuk a túrós tölteléket.
Megformázzuk a batyukat és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk nekik, mert nőni fognak. :) A tetejüket megkenjük tejjel elkevert tojás sárgájával, majd 175 fokos sütőben pirulásig (kb. 25 perc) sütjük őket.
Isteni finom lesz a végeredmény! :)



Share:

0 hozzászólás