Gluténmentes puncs szelet

Rengetegféle süteményt imádok, de a puncs szelet verhetetlen. Néhány éve készítettük először, azóta imádja nálunk mindenki. :) 
Viszont arra csak augusztusban jöttem rá, hogy BROLL süteménylisztből készül a legpuhább és leszaftosabb piskóta, úgyhogy ezúttal BROLL liszttel készítettem, tökéletes elhatározás volt. A legfinomabb puncs szeletet most készítettük el. ♥

Először is készítünk 2 db 6 tojásos piskótát egy 25*35 cm-res tepsiben, az egyik lesz a sütemény alapja, a másikat összetörjük és az pedig a "töltelék" alapja lesz.

Hozzávalók a piskótához (ebből kell 2 db)
  • 6 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 6 ek. BROLL süteményliszt (kb. 120 g)
  • 5 g sütőpor
  • kevés víz
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd a sárgáját is habosra keverjük a cukorral. Utóbbihoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, robotgéppel átkeverjük, majd egy kis vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt mindkét piskóta, akkor az egyiket felaprítjuk és
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • kávé
  • rumaroma
  • porcukor
  • sárgabarack lekvár
ízlés szerinti keverékével alaposan összedolgozzuk - ez teljesen változó lehet, ki mennyire szereti kávésan, rumosan, a lekvár mennyisége is természetesen ettől függ.
A másik piskótát kettészeljük, mindkét felét megkenjük lekvárral és közé töltjük az előbb elkészített masszát.
Így egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy tökéletesen összeérjen - mi egy tálcát szoktunk az egész tetejére tenni, hogy kicsit "összenyomja".
Másnap elkészítjük a mázat.
  • 200 g nagyon finomra őrölt porcukor
  • kevés rumaroma, vanília aroma
  • meggylé
  • piros ételfesték
A hozzávalókból egy kenhető, de nem nagyon folyós mázat készítünk, szétkenjük a sütemény tetején és hagyjuk megszáradni, utána szeleteljük.
Valami csodafinom ♥







Share:

0 hozzászólás