Gluténmentes pogácsa

Dóri-napi vendégváró volt és nagyon sokan kértétek a receptjét. Instastoryban végigkísérhettétek a sütési folyamatot és hát mit ne mondjak... elég jól nézett ki. :)

Nagyon fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk, tehát vegyük ki őket előre a hűtőből, ne legyenek jéghidegek!

Hozzávalók
  • 250 g Schär Bread-Mix
  • 250 g Nutri free mix per pane
  • 7 g porélesztő
  • 1 csipet cukor
  • 2,5 tk. só
  • 250 g túró
  • 120 g vaj
  • 2 tojás
  • + kb. 4 ek. tejföl (ez a túró állagától függően lehet több/kevesebb)
A liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a túrót, a vajat, a tojásokat, a tejfölt és összedolgozzuk a tésztát. Ha krémesebb a túrónk, akkor lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ha rögösebb, akkor lehet, hogy még egy picit hozzá kell adni. 
Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Rizslisztes deszkán alaposan (!) átgyúrjuk, ha kell, beledolgozunk még egy kis lisztet, hogy már ne legyen ragacsos, de azért egy lágy, ruganyos tészta maradjon. Kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra, becsíkozzuk a tetejét és kiszaggatjuk - én a legkisebb pogácsaszaggatómat használtam. Sütőpapíros tepsibe tesszük őket, megkenjük a tetejüket tojással és 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 






Share:

0 hozzászólás