Gluténmentes epres képviselőfánk RIZSLISZTBŐL

Idén Anyák napjára ezzel a finomsággal készültem, hihetetlenül könnyű, légies sütemény lett, minden ünnepeltnek (Anyának, Nagymamámnak, Bálint anyukájának) nagyon ízlett, úgyhogy telitalálat volt! :)
Az eper hihetetlenül megbolondította, mivel rekordidő alatt fogyott el, szerintem többször fogok ilyet készíteni! :D

Hozzávalók

  • 130 ml víz
  • 65 g Liga margarin
  • 110 g rizsliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk. cukor
  • 4 tojás

Krémhez:

  • 1 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 300 ml tej
  • 250 ml habtejszín
  • kb. 400 g eper
  • 1 ek. porcukor

A vizet feltesszük a tűzre, majd felolvasztjuk benne a Liga margarint. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a rizslisztet, sót, cukrot, majd alaposan elkezdjük kevergetni. Ez a rizslisztes verzió nem fog összeállni egy nagy gömbbe, picit morzsálódós lesz, de ne ijedjetek meg, levesszük a tűzről, egyesével beleütjük a tojásokat és alaposan kikeverjük. Ekkor már tökéletes állagú.
A tésztát habzsákba töltjük és kis kupacokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd 160 fokra levesszük a sütőt és sütjük még 10 percet.

A pudingport a cukor társaságában megfőzzük a tejben, majd mikor kihűlt, robotgéppel átdolgozzuk, hogy sima állaga legyen. Felverjük a habtejszínt és a pudingba keverjük - így kapunk egy nagyon könnyed, habos krémet.
Az epret megmossuk és felaprítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan elkeverjük.
A kihűlt fánkokat kettévágjuk, a krémet habzsákba töltjük, odakészítjük az epret és kezdődhet is a "rétegezés". A krémből a habzsák segítségével csinálunk egy kis fészket, a közepébe epret töltünk, majd jöhet megint egy réteg krém, ismét eper és ezt követően tesszük fel a fánkok kalapját. Így haladunk végig. :)

Nagyon-nagyon finom, érdemes kipróbálni! 




Share:

0 hozzászólás